Wijn kaart Restaurant De Mandarijn

WIJN KAART

WIJN- & BIER

WIJN VAN DICHTBIJ
Op onze wijnkaart vindt u ook onze huiswijn van een lokale producent. De wijn van dichtbij, zoals wij dat noemen, uit onze streek: Het Vechtdal! Deze wijn is afkomstig van Wijngoed De Reestlandhoeve, Balkbrug, een Nederlands Wijngoed dat zich al meer dan 10 jaar bewijst goede wijnen te leveren, met bekroning van internationale prijzen! Deze Reestlander wijnen behoren tot onze huiswijn en al 10 jaar op onze wijnkaart!

WIJN VAN VER WEG
Deze wijn is afkomstig uit Spanje en van zeer goede kwaliteit, eveneens van biologische teelt.


BIERLaTrappe Puur bier

Ook de biersoorten proberen wij zoveel mogelijk lokaal te betrekken:

Bier uit het Vechtdal:

Het bier komt van Bierbrouwerij De Pauw uit Ommen. Bij deze bierbrouwer worden op ambachtelijke wijze vijf speciaalbieren gebrouwen, veelal gebaseerd op Belgische receptuur. Indien mogelijk wordt hiervoor mout van biologisch geteelde gerst uit het Vechtdal gebruikt.

De overige biersoorten zijn van Nederlandse afkomst. Op deze wijze steunen wij als Restaurant in Zwolle dan ook weer het Regionale en Nederlandse product. 


WIJN VAN DICHTBIJ

Wijnarrangement Restaurant De Mandarijn ZwolleWIJNGOED DE REESTLANDHOEVE
Balkbrug, Overijssel

De Reestlander wijnen zijn Nederlandse wijnen van een  uitstekende kwaliteit. Deze worden gemaakt van biologisch geteelde druiven. De wijnstokken worden ondersteund met Homeopathische middelen om een gezonde groei te stimuleren. Wijngoed Reestlandhoeve,  een verantwoord genieten: Proost, Op uw gezondheid en dat van uw en onze leefomgeving!

WIJN VAN VER WEG:

GREENTRAIL ESTATE
Spanje

Zowel de rode als de witte wijn is afkomstig van diverse Spaanse wijnboeren waar een uitgebalanceerd ecosysteem in de wijngaarden is gecreëerd. Tussen de wijnranken groeien bloemen, kruiden, vliegen lieveheersbeestjes en zoemen de bijen. De biologische wijnboer geeft graag de natuur de ruimte. het levert gezonde wijnranken op die diep wortelen en het beste uit de grond halen. Deze wijnen zijn gemaakt door Spaanse wijnboeren.

WIJNKAART

WIT:
Reestlander Wit

Johanniter – Solaris

Een frisse, zachte, droge witte wijn gemaakt van de druivenrassen Johanniter en Solaris. Een uitbundige geur van zomers fruit en bloemenweide. In de smaak citrus, kruisbes met een vleugje abrikoos en ananas. Klein bittertje in de afdronk.  De Reestlander Wit heeft vanaf 2008 en alle opvolgende jaren diverse  medailles gewonnen in binnen en buitenland. Een zilveren medaille tijdens het AWC 2014.

Per glas                                5,35
Per fles                               27,50


ROOD:
Reestlander Rood
Regent

Een fruitige, soepele rode wijn gemaakt van Regentdruiven. In de smaak kersen en rood fruit. Ook lekker om zo te drinken.  Deze wijn kan ook prima licht gekoeld gedronken worden in de zomer.

Per glas         .                       4,95
Per fles                                27,50


WIT:
Airèn-Sauvignon Blanc-Verdejo

Deze wijn is gemaakt op basis van de Airèn en Sauvignon druiven. Het resultaat is een lichtgele kleur en  frisse en fruitig.

Per glas                                 4,75
Per karaf                              17,00
Per fles                                 23,00


ROSE:
Tempranillo

Deze karaktervolle wijn is gemaakt van de Tempranillo druif: aangenaam frisse en fruitige rosé.

Per glas                                4,75
Per karaf                             17,00
Per fles                                23,00


ROOD:
Tempranillo- Cabernet Sauvignon

Blend van Tempranillo en Cabernet Sauvignon druif geeft een mooi resultaat: Robijnrode kleur,  uitgebalanceerd  met rijp bosfruit en kruiden.

Per glas                                 4,75
Per karaf                             17,00
Per fles                                23,00