De Mandarijn: ruim 35 jaar een begrip in Zwolle!

Wij zijn Jan en Thea Siemens en sinds 1998 eigenaar van Restaurant de Mandarijn in de Mandjesstraat in Zwolle. Wij zijn een klein pittoresk restaurant en geopend voor koffie, lunch en aansluitend diner. Onze kaart is Hollands, de sfeer is knus! U kunt bij ons de gehele dag terecht, want tussen de lunch en diner, is het borreltijd!

VAN 'KOFFIE SHOP Het MANDJE' TOT 'RESTAURANT De MANDARIJN'

Ooit gestart als ‘koffie shop’ onder de naam 'Het Mandje' is Restaurant De Mandarijn bij vele Zwollenaren tot op de dag van vandaag nog onder die naam bekend. Toen de toenmalige eigenaar van 'Het Mandje' vertrok, hebben de opvolgers een andere naam gegeven en uitgebreid van een locatie waar je alleen koffie dronk tot een restaurant met lunch en later ook voor diner.

Omdat Restaurant De Mandarijn zich bevindt in de Mandjesstraat in Zwolle en de toenmalige nieuwe eigenaar het 'Mand'-gedeelte wilde behouden, is er gezocht naar een passende naam. Als je dan de oude naam, het 'Mandje' langer maakt, kom je automatisch uit op Mandarijn! Hoe er toen gedacht is, dat weten we niet maar zeker niet aan een Chinees restaurant! Dat was in die tijd nog niet zo aan de orde als tegenwoordig.

Onder de huidige naam, heeft 'De Mandarijn' diverse formules en eigenaren gekend: van lunchroom naar Franse Bistro, waar vele herinneringen liggen bij menig student uit die periode. Tegenwoordig worden er nog liefdevolle herinneringen opgehaald en de waardering uitgesproken dat de sfeer die wij in ons restaurant hebben weten te behouden er nog steeds is. Dat was dan ook onze bedoeling, omdat de sfeer bij ons past.

Sinds 1985 is dit restaurant met de naam 'De Mandarijn' zo gebleven. Toen wij (Jan en Thea Siemens) als huidige eigenaren in 1998 restaurant de Mandarijn overnamen, hebben wij aan deze naam niets veranderd. Heel veel gasten van De Mandarijn denken dat wij een ander type restaurant zijn: niets is wat de naam doet vermoeden want wij zijn geen chinees restaurant, dat kunnen wij u garanderen!! Onze keuken is Hollands, puur en eerlijk en biologisch, maar zeker betaalbaar! Onze stijl is zonder poespas, lekker in al zijn eenvoud en puur.

Wij streven er naar om in ons restaurant een goede kwaliteit met een betaalbare prijs voor uit eten te realiseren! Goedkoop uit eten, zo willen wij het niet stellen, maar zeker betaalbaar eten in Zwolle met veelal pure en eerlijke ingrediënten: bio-logisch toch!

U kunt zich de verbazing van onze gasten voorstellen die op uitnodiging in ons Restaurant in Zwolle komen. Een echt Hollands restaurant met een Hollands interieur en Hollandse keuken met een sfeervolle nostalgische inrichting in het hartje van Zwolle!

KOFFIE, LUNCH & DINER

U bent van harte welkom voor (h)eerlijke koffie of thee vanaf 10:00 uur op dinsdag t/m zaterdag. Op zowel onze lunch-, als diner kaart vindt u gerechten met ingrediënten van onze stad Zwolle en streek. Gerechten zonder fratsen, gewoon eerlijk en puur, en dat proef je! Wij combineren lokale (h)eerlijkheden met een nostalgische ambiance: Het interieur van ons restaurant is vol met emaillen voorwerpen, aangedragen door onze gasten! Hoe leuk en uniek is dat voor een restaurant in Zwolle!

TOURIST INFO AMBASSADEUR ZWOLLE

Wij kunnen u tevens voorzien van toerist informatie over Zwolle en omgeving, Het Vechtdal, want wij zijn voor Zwolle Tourist Info Ambassadeur en hebben dan ook een speciaal info hoek ingericht met alle flyers, folders van Zwolle en omgeving. Voor de overige informatie verwijzen wij u graag naar het tourist info punt van Zwolle, dat gevestigd is in het Zwolse Balletjeshuis!

Samen met onze medewerk(st)ers zien wij er naar uit om u en uw gasten bij ons te kunnen verwelkomen in Restaurant De Mandarijn in het centrum van Zwolle!

Restaurant De Mandarijn Zwolle

Jan & Thea Siemens
Uw gastheer & gastvrouw